www.flickr.com

söndag 27 april 2008

Fair enough på Get out

Idag var vi och besökte mässan Fair enough hos Get out i Bodafors. Som alltid kul att komma hit. Kolla och känna på en massa fina prylar som man helst vill ha allihop.


Malin passade på att testa hur en varm och skön sovsäck ska kännas. Flera tillverkare fanns på plats. Western Mountaineering och Marmot fick mest tid av oss. Och Magnus gick omkring bland alla tälten med en drömmande blick. Här fanns det också massor av tillverkare, Bergans,

Marmot, The North Face, Exped, GoLite och givetvis Hilleberg och jag har säkert glömt någon men det var dessa jag kröp mest in och ut ur.
Det är superbra att ha möjlighet att jämföra sida vid sida. Och ändå känns det nästan omöjligt att bestämma sig. Men nu vet jag vad jag vill ha, gäller bara att proppa spargrisen riktigt tjock först.

Öppen hamn

I helgen var det öppen hamn i Helsingborg. På plats fanns Kajak event med ett rejält utbud kajaker att beundra och testa i vått och torrt.

Jag valde ut tre som såg intressanta ut och tog dem på en sväng och några rollar vardera.

Först ut var en nyhet från Point 65, Whisky 16. Konstruktören Nigel Fosters namn inger förhoppningar. Och när det står att den ska vara gjord för vågor och lek där vågorna bryter eller nära klippor och stenar så höjs förhoppningarna ännu mer. Och visst var det en kul båt, som jag dessutom satt väldigt bra i. Trotts att jag inte är en liten kille.

Whisky 16 tyckte jag var extremt lättmanövrerad och rollvillig. Känns nästan som en lång forskajak att snirkla runt pålar och bryggor i hamnen. Den roliga manöverbarheten kompenserade dock inte för problemen jag hade att paddla rakt och någerlunda snabbt. Det berodde säkert delvis på den strulande skädan som nog var lite feljusterad. Men Whisky är nog lite för mycket lekkajak för att vara ett alternativ för mig. Skulle dock vara kul att testa den i mer vågor och se hur den uppför sig i surf som den ju är tänkt för.


Ett annat märke på plats var Tiderace. Xplore gick lätt och stabilt och var enkel att manövrera, dessutom satt jag riktigt bra i sittbrunnen. Lite ojust att bedömma manöverbarheten direkt efter Whisky :) Lillasyster Xcite var lite trängre för mig att sitta i men det går nog att justera så det skulle funka. Den är lättsvängd men går ändå bra rakt fram. Undrar fortfarande hur de alla tre beter sig i vågor och vind. Som tur är finns Kajak Event nära så det blir till att besöka dem en blåsig dag snart.

torsdag 24 april 2008

Bassängträning

Igår var jag och höll bassängträning i Billesholms simhall första gången denna säsong. Det är alltid kul att kunna leka och rolla i varmt och klart vatten. Det var totalt 15 glada paddlare som försökte få till en eller flera nya rollar under kvällen. Några var mycket förnuftiga och tränade på kamrat- och flottörräddningar vilket faktiskt alla borde repetera årligen för att vara säker på att det fungerar bra.
Själv hann jag åtminstonde bekräfta att alla rollar från i fjol fortfarande satt som dom skulle. Några nya blev det inte tid att träna på.
Det är alltid lika kul att lyckas hjälpa någon till sin första roll. Och denna kväll var det några som satte den första och några som kom riktigt nära. Nästa tillfälle blir 7/5 så då finns det nya chanser att snurra sig yr.


Även här var det Malins Kajak och min nya träpaddel som var mina favoritverktyg.

Kullaberg i dussinvis

Nu har jag varit lite långsam att uppdatera. I söndags följde jag med Helsingborgskanotisterna och Malmö kanotklubb på en tur vid kullaberg. Vi blev ett stort gäng på 24 paddlare. De flesta glada Malmöbor. Vi var 7 Helsingborgare och fick dessutom följe med 4 Landskronapaddlare.

Det var bästa tänkbara väder och både paddling och fika var en enda lång njutning.

Idag paddlade jag med min nya träpaddel och den verkar funka bra. Fast lite tung kändes den. Kanske blir det roll- och lekpaddel av den.

Jag fick även möjigheten att testa Malins Explorer hela dagen. Och den båten är både snygg, skön och kul att paddla.


det blev 20 km och en fika.

söndag 13 april 2008

Paddelsnickra gång 2


Idag fortsatte vi padelsnickrandet. Mycket skönare var det att kunna stå utomhus denna helgen eftersom det var stålande solsken. Det mesta tråkiga grovarbetet var klart sedan förra helgen och idag såg man framstegen hela tiden med sin skapelse.

Idag var Gunnel minst lika glad som Malin hela tiden ;) Och det tyckte vi alla var trevligt.
Trotts att Magnus och Gunnel sett hur vi kunde smutsa ner förra helgen så vågade dom bjuda in oss i trädgården för att fortsätta. Hoppas grannarna inte blev arga för surrandet från slipmaskiner som varade nästan hela dagen. Speciellt som vi till sist nästan fick gömma den roliga slipmusen för Malin så hon inte slipade bort hela paddeln bara på skoj.

Alla fick vi till riktigt sköna paddlar. Åtminstonde att ta på och känna på. En del lyckades göra dom riktigt lätta dessutom. 700g var det någon som lyckades med. Själv hade jag valt en tätvuxen granplanka och gjort en lång och kraftig rollpinne så jag hamnade på hela 1100g. Men där finns nog möjlighet att lätta lite om man skulle vilja det.

Här är det stolta gänget. Nästa gång vi ses blir det till att testa om pinnarna funkar att paddla med också. Lena Mämpel saknade vi idag. Men jag tror inte hon saknade oss när hon gick på tur i Abisko istället för att göra färdig sin paddel. Det får väl anses som ett bra byte av aktivitet.

Gun bjöd på frallor på förmiddagen, Magnus och Gunnel tände grillen och ordnade korv med bröd till lunch och jag och Malin tog med eftermiddagsfika och det hade visst Marie OCKSÅ gjort. Så nu hoppar vi över söndagsmiddagen.

När jag och Malin kom hem väntade oss en kul överraskning vid huset. Kolla vår husblogg.

tisdag 8 april 2008

Paddelsnickring

Det blev inget paddlat i helgen som gick. Dock var vi ett gäng som samlades och ville pröva på att göra våra egna paddlar. Förberedelserna bestod i att läsa Björn Thomassons beskrivningar om Grönlandspaddlar och att jaga runt på brädgårdarna för att hitta lämligt bräda att utgå från. Dock tyckte några i gruppen att Björn lurades genom att skriva "En bra grönlandspaddel bygger man på några timmar." Fast jag tror bara att det är tolkningen av ordet "några" som vi gjorde fel.

Vi fuskade lite och gjorde inte allt handarbete utan använde oss av de maskiner vi kunde uppbringa. Lena M var den värsta pryltoken av oss alla och orkade inte vänta på att min eller Magnus Ns små elhyvlar skulle bli lediga så hon åkte och köpte sig en värstinghyvel istället. Men det lönade sig tydligen för när det blev kväll stod endast Lena där med en istort sett färdig paddel.

Vi andra såsgande, mätte, hyvlade, slipade tills ork och lust tröt frammåt söndagkvällen. Nästa söndag fortsätter vi och då vågar vi nog fota våra skapelser också :)


Tack till Gunnel och Gunnels jobb som lät oss härja fritt i en av deras fina lokaler. Mycket slipdamm blev det dock och vi hoppas vi lyckades städa tillräckligt bra efter oss.


Det går mycket fortare och är mycket roligare att elhyvla än att slipa tycker Malin och Gunnel.När det började bli jobbigt så smakade det gott med fika. Lena fixade frallor till förmiddagen och Gun hade bakat en supergod kaka med havregryn på till eftermiddagen.

Nästa söndag blir vi nog klara. Sen ska vi bara lära oss paddla med pinnarna också.

Paddelsnickare är Magnus H, Malin, Magnus N, Gunnel, Lena M, Marie, Gun

Virus i hemnätet

Vi har fått ett elakt virus i hemnätverket. Mac kallas det och har ett oskyldigt äpple som ikon. Och det värsta av allt är att jag tror jag blivit infekterad av denna burk redan efter ett par dagar. För jag måste erkänna att den är snygg. Och den är skön att arbeta vid. Det lilla jag nu har fått pröva den. För familjens nu nyaste och hetaste pryl är nämligen Malins och jag sitter här med hörselskyd för fläktljudet och domnande ben efter vikten från min släpbara PC-laptop. :)
Undrar om vi någonsin blir helt äppelberoende i det här hemmet? Inte ännu.

PC:ns skärm är åtminstonde större ;)