www.flickr.com

lördag 27 februari 2010

Surfski = kallbad?

Tur att det finns dom som rör om i ytvattnet i Helsingborg. Idag skulle jag och Idun ut på en liten promenad längs stranden. Klart vi vick syn på en paddel en bit ut och en lång men smal surfski.

Det var Leif från Aterra som var ute och plaskade. Det såg riktigt kul och blött ut. Bara lite kallt.   :)

DSC01093

Vissa har det så bra att det bara är ett par minuters promenad längs strandpromenaden från kajakgaraget till stranden.

DSC01094

fredag 26 februari 2010

Vårtecken

Även om jag verkar ha svårt att få kajaken i vattnet i år. (Trots att det finns dom i min geografiska närhet som bevisat att det är paddelbart  :)

Nu har det varit en natt med lite regnande och en dag med några plusgrader. Och den så trevliga snön som man börjar bli lite mätt på har krympt rejält idag. Så mycket att jag hittade en bit jord under en buske invid husväggen och här hittade jag några som längtar efter våren.

Vårtecken

Tror det är påskliljor som försiktigt sticker upp huvudet.

Knopp

Och Hortensian i samma snödriva tycker att nu räcker det med snö och kyla.

torsdag 18 februari 2010

Kajaken hemma igen

Vilken hjälp det var att ha en blogg och lite trevliga kajakvänner  :)

Carin såg min blogg att min kajak behövde lift söderut. Så med lite mailandes var det snart fixat så Göran från Skim/Kajaksaker transporterade kajaken till Carin, Carin transporterade kajaken till NIL:s årsmöte och Ulf transporterade den från årsmötet till Helsingborg.

Allt jag behövde göra var att tacka och lägga in kajaken i kajakboden.  :)

Nu är det alltså bara drivis i sundet och bihåleinflamationen i huvudet som stoppar mig från att komma ut.  :(  Hur lång tid ska penicillinet behöva på sig för att göra nytta???

Tack Göran, Carin och Ulf för hjälpen.

söndag 14 februari 2010

Missade bassängträningar

Nu är jag inne på min andra vecka med förkylning. Det verkar ha satt sig på bihålorna just nu för det känns som om tänderna ska tryckas ut inifrån.

Så det blir ingen bassäng för mig idag hellre. Jag siktar på att vara frisk i alla delar nästa helg då det är sista chansen för i år med Helsingborgskanotisterna. Den gången blir det fokus på att årets klubbinstruktörer ska träna på alla blöta övningar som dom sen ska kunna visa och lära ut på klubbens grundkurser.

Tur att det är några som är ute och dessutom skriver om det så man kan sitta och tycka synd om sig själv och surfa med på alla andras äventyr.

En som är så långt från varmt bassängvatten man kan komma och mer äventyrlig än de flesta är väl Erik B Jörgensen som valt att paddla Danmark runt (Rödvita bandet) mitt i den kallaste vargavinter på årtionden. Om han inte är i mål just nu så är han iallafall mycket nära. Mycket imponerande och spännande läsning har det varit att följa honom dag för dag.

onsdag 3 februari 2010

Bassäng i Billesholm

I söndags kväll var det dags för årets första bassängträning för Helsingborgskanotisterna.

IMG_8323

Efter 3 timmar i vattnet blir man ganska nerkyld även om man har våtdräkt. Kanske är det det som fått jordens förkylning att bryta ut. Nu sitter jag i soffhörnan och snorar. MEn det går nog över till nästa omgång på söndag  :)