www.flickr.com

söndag 23 september 2007

Kullaberg runt och över.


Idag blev det en dag med mycket utomhustid. Skönt för jag har varit slarvig med sånt ett tag nu. Jag fick inget napp från Helsingborgskanotisterna, så jag tog turen helt på egen hand.

SMHI hade lovat goda solchanser. Men solen lyste endast med sin frånvaro. Det blev en dag i grått och det verkade som om djuren tyckte det var en sådan där seg dag. Jag kom mycket nära en Tordmule som låg och slöade på en klippa. Inte förrän jag var på en arms avstånd tyckte den att det var dags att flytta sig lite.


Det hängde klättrare i klasar längs berget och det var flera dykbåtar ute. Dom verkade alla passa på att få en sista helg ute innan det blir för kallt. Då ska jag tillbaks och ha berget för mig själv igen :)

Det var en jätteskön paddling och lång fika blev det när jag rundat spetsen. Vägen mot Mölle blev ganska skumpig med dyning och vågor från olika håll som båda refflekterade mot Åkersberget och gav den stökigaste sjö jag sett vid kullen på länge. Det gick bra och jag avslutade paddlingen med ett svalt men fortfarande skönt bad i viken strax söder om Mölle.


Där lämnade jag sedan kajaken och tog mig en prommenad upp på berget och upp till Håkull för en andra fika på tror jag skånes bästa fikaplats. Därefter tillbaks till Arild och bilen för att hämta kajaken.

En jättebra dag blev det.

4 kommentarer:

Björn Svensson sa...

Hej Magnus
Vilken toppen dag du verkat att ha fixat dig. Blir grymt avundsjuk :-(
Fika stället på Håkull verkar vara av världsklass.
Ha det gott
// Björn S

Magnus sa...

Ja det var en bra dag. Jag funderar så smått på att göra en bra helg nästa helg. Kanske Blekinge kan vara ett alternativ, där finns också en del bra fikaställen :) om vädret verkar bli OK.

Peter sa...

Såg i tidningen att en del Tordmular hittats döda längs stränderna. Förmodligen brist på mat och därför som den du såg inte orkade flyga iväg. Erik S och Pia berättade om samma sak vid sin senaste tur runt Hallands Väderö.

Tråkigt om det är så.

Ser varje dag massor av flyttfålgar på väg söderut när jag åker tåget till Malmö, mäktigt!

Mvh/Peter

Björn Svensson sa...

Hej
Om vädret blir ok så är det inte omöjligt att jag luftar tältet lite mellan Lördag och Söndag, Någon stans i Blekinge
// Björn S