www.flickr.com

måndag 8 oktober 2007

Åsnen 6 - 7 oktober

Helgen har spenderats i den fina sjön Åsnen strax norr om Ryd i Småland. Det är en stor och väldigt flikig sjö som kräver att man är vaken med navigationen för att inte tappa bort sig.

Jag paddlade tillsammans med Helsingborgskanotisterna Och det blev en jättetrevlig tur. Vi bodde på Stommare udde alldeles norr om Getnö.

Udden är en jättebra tältplats. Men det märks tyvärr att det är mycket folk som rör sig här. Marken är sliten och i skogen runtomkring hittar man både toapapper och tomma godispåsar. Synd att folk inte orkar ta hem allt som dom orkat bära ut i naturen. Extra konstigt här tycker jag, eftersom det finns soptunnor och toalett väl anordnat nära platsen.

Pluss för platsen är den vedeldade bastu och de iordningställda eldplatserna som finns och det är fritt fram att använda. Vi stod dock över och tog badet direkt i sjön. Ännu är det så varmt att det inte behövs bastu för att kunna bada.

Lördagen paddlade vi i strålande solsken. Strax innan lägerplatsen så stötte jag mot en sten. Inte särskillt hårt tyckte jag men det lät lite annorlunda. Och när jag öppnade luckan till främre skottet så simmade packningen i 4-5liter vatten. En rejäl bit gelcoat hade slagits av och tydligen läckte det rakt in. Det blev till att lite till vävtejp för täthet resten av helgen. Och det verkar funka bra.

Kvällen tillbringades framför lägerelden där det lagades och delades på en massa läckerheter. Det hann bli söndag innan jag kröp ner i sovsäcken för en god sömn.

Söndagen fortsatte vi att paddla ibland i sol och ibland med lite moln men hela tiden uppehåll och nästan obefintlig vind.

Själv har jag blivit rejält förkyld och kännde att krafterna inte riktigt räckte till att paddla så aktivt. Det blev mer till att följa efter och njuta av de fina höstfärgerna på skogen runtom oss.
Fler bilder finns här

Med på denna jättefina härliga lugna höstpaddling var Lena M, Lars, Gunnel, Magnus N, Jörgen, Gun, Pär, Åke och Jag

1 kommentar:

Björn Svensson sa...

Hej Magnus
Mmmm det ser ju inte helt fel ut.
Krya på dig och lycka till med gelcoatingen.
/ Björn S