www.flickr.com

måndag 7 juli 2008

15/6 Gräsö

Vi tänkte utforska en för oss ny skärgård dagarna innan midsommar. Och då passade det bra att hälsa på Malins morbror Tomas i hans stuga på Gräsö. Vid ankomst blev vi bjudna på gott grillat och en underbar rabarberpaj och en skön kvällspromenad på ön innan vi somnade sött i stugan.

Nästa morgon vaknade vi själva för Tomas stackarn åkte till jobbet. Vi däremot packade kajakerna och gled ut i en helt underbar skärgård.

Lite som västkust men på ostkusten. Gräsö ligger NO om Uppsala och norra delen avslutas av Örskär som man ofta hör rapport från i SMHI:s sjöväderrapport.

När vi lämnade Gräsö och paddlade NO lämnade vi mörka moln och några regnstänk bakom oss. Och vi var tillräckligt snabba för dom hann aldrig ikapp oss på hela turen.

Första lägret blev på Granithällarna på Fluttu. Fluttu är en ö som påminner om Saggö på norra Åland där vi var ifjol. Fast Fluttu är en miniatyr av Saggö.

Under turen besökte vi Örskär och tog en prommenad över ön för en välförtjänt glass och kaffe vid fyren. Sen gick turen sakta söderut i två dagar med fina lägerplatser och massor av sol och bad. Det är jättelätt att hitta fina lägerplatser i denna skärgård. Alltid fina klippor att bo på. Och varje kväll lyckades vi få sol, lite horisont och badklippor som både gick att hoppa från och att bada sakta från, beroende på tycke och smak.

Turen avslutades men lite skön medvind tillbaka till Gräsö och vidare bilfärd mot nästa ö. Vi kommer tillbaka. Både till Tomas och till skärgården.

Inga kommentarer: