www.flickr.com

söndag 23 november 2008

Ny paddel och surf

Det blev inget Hjörneredssjön idag. Men det gjorde ingenting för sundet bjöd på något så ovanligt som strålande sol, nästan vindstilla men ändå rejäl dyning som gav riktigt bra surf strax utanför Fria bad. Inte lika tuff som för en vecka sedan. Men klart kul och mindre jobbig idag.

Det är något visst att förbereda i ett par minusgrader och med snö på marken.

Idag var det Niklas, Paula och jag som stack ut en sväng. Vi började med lite manövreringsövningar och lek i norra hamnen som så här års är betydligt lugnare än sommartid. Nästan bara ett par fiskebåtar och vi kajaker syntes på vattnet. Större fritidsbåtar verkar bara gå att använda när det är varmt i både luft och vatten. Dom kan tydligen inte ens flyta i kallvatten eftersom alla nu står på land ;) Synd att avstå från sjön så stor del av året bara för att man har för stor båt ;)På väg tillbaks upptäckte vi att det kom lite skön dyning med regelbundna intervall. Kanske något som ligger kvar sedan de senaste dagarnas rejäla vindar.

Det gav fina snälla vågor som var ganska lätta att fånga vid sandstranden fria bad. En var även så lurig att jag blev så illa tvungen att ofrivilligt rolla. 7 grader i vattnet hann jag känna efter...


Paula höll sig däremot på rätt köl hela tiden.


Rollen går inte att skylla på min nya paddel. Det var bara en dum paddlare som inte tänkte sig för i surfen. Paddeln däremot funkade riktigt bra. Den har krokigt skaft och det kommer nog ta några turer att vänja sig vid. Så här långt är jag mycket nöjd.

Inga kommentarer: