www.flickr.com

tisdag 8 september 2009

Stockholm Norråva NIL

I fredags morse startade jag och Paula tidigt. 04:45 rullade vi ut ur Helsingborg på en tom motorväg och smidigt gick resan norrut mot Horisont kajak och Norråva.

Vi var framme redan strax före lunch och lastade snabbt av kajakerna. Efter lite shopping hos Horisont kom vi iväg på en liten lunchtur för att få röra på kropparna och äta på Stora sandön.

Vi hittade värsta söderhavsstranden att luncha på. Det här blir en bra helg var vi helt överens om.

Tillbaks på Norråva träffade vi en lokal invånare. Jag tror han tillhörde golfklubben som Horisont delar hus med :)

Framåt eftermiddagen och tidig kväll samlades fler och fler goa glada paddlare som vi skulle tillbringa helgen med. Och snart styrde vi ut mot Stora sandön igen för att slå läger, prata och förbereda oss för den kommande helgen.
Lördag morgon och tillbaks hos Horisont igen. Nu fullkomligt vällde det in 25 paddlare och kajaker från Friluftsfrämjandet i Norrviken plus ytterligare några paddlare som ville följa med ut på en trevlig helg i Stockholms skärgård.
Deltagarna blev uppdelade på två grupper 15 resp 10 pers.

Och snart var vi på väg.

Lördagen gick åt att lära känna våra 15 deltagare och att snirkla oss fram genom skärgården. Det blev lite teknikträning på vägen som fick flera av deltagarna att känna sig lite stabilare och tryggare i sina kajaker.

Båda grupperna träffades på Stora hästnacken för övernattning och snart förvandlades ön till ett stort tältläger.

Söndagen fortsatte i samma tema att snirkla sig fram i underbar skärgård. Försöka undvika även de mest oförskämda vaxholmsbåtarna. Och träna på olika kontringar, sidoförflyttningar och räddningsövningar.

Ann-sophie kliver i med paddeln som stöd precis som Göran nyss lärt ut.

Efter två dagars njutande, lärande och trevligt tjatande i skärgården var vi tillbaks på samma söderhavsstrand som Paula och jag lunchade på för ett sista tack för trevligt sällskap och ett obligatoriskt gruppfoto.


Jag tror och hoppas att deltagarna har haft både kul och att flera har lärt sig några nya saker och blivit lite säkrare på en del saker av att paddla med oss.

Denna helgen var för mig och de andra ledarna ganska stressig och nervös. Anledningen var att vi hade knivskarpa blickar i ryggen hela helgen som granskade varje paddeltag, varje beslut vi tog och varje handling vi gjorde med våra turdeltagare. Det var nämligen frågan om en certifieringstur med Nordisk Instruktörs licens. Examinatörerna med de brännande blickarna var i stora gruppen Stefan Jönsson och Carin Gren.

Certifieringsturen är jobbig för man ska förutom att paddla leda turen och sköta sitt eget landliv också hinna med regelbundna genomgångar av sina beslut och handlingar med examinatörerna och sedan planera nästa händelse tillsammans med sina turledarkollegor.

Inför den här certifieringen har jag och Paula tränat massor av paddelteknik tillsammans, vi har suttit långa stunder och planerat fiktiva turer tillsammans på kartor och sjökort, vi har läst böcker, sett filmer och berättat för varandra om upplevda och hörda erfarenheter vi fått under våra år som paddlare. All denna förberedelse har hållit på i nästan ett år och det har varit superkul hela tiden.
Och våra förberedelser har tydligen varit bra för dom gav utdelning. Paula som tillsammans med Peter ledde den andra gruppen blev godkänd.

Så här glada var Jag och Elli när vi fick veta att vi var dom instruktörskandidater som blev godkända i stora gruppen.
Peter som ledde lilla gruppen tillsammans med Paula blev också godkänd. Examinatorer i lilla gruppen var Mats Mellberg, Ulf Johansson och Arvid Sundblad

När allt var klart firade hela gänget med en fantastiskt god pizza i Gustavsberg innan jag och Paula styrde bilen mot Helsingborg igen. 05:15 backade jag upp på infarten och 07:00 kom min lilla Idun och väckte mig med en blöt morgonpuss :)

Nu återstår bara en svår detalj. Nämligen att lyckas sy fast tygmärket som jag kämpat så hårt för. :)


En sån helg :o)

7 kommentarer:

piaf sa...

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!!!!!! Vad kul!

Pontus sa...

Grattis!

Eller grattis...du har ju inte vunnit på lotteri, jag antar att det var välförtjänt. Hälsa och gratta Paula!

MKK Långfärd sa...

Jo det var välförtjänt.. Trevlig helg och lärorikt även för mig!
/ Ulf

Magnus sa...

Tack tack alla.
Ja det var jättekul och lärorikt.

MagnusW sa...

Det var du verkligen värd, bättre instruktör får man leta efter.

Anonym sa...

Grattis Magnus och Paula! Kul att det gick vägen för er båda, när ni förberett er så. Det var verkligen en trevlig helg på många sätt. Hoppas ni får en fin paddelhöst i Skåne!

Ulrika i Uddevalla.

Björn Svensson sa...

GRATTIS