www.flickr.com

söndag 23 maj 2010

1 dag, 2 grupper, 1 Öresund, 2 olika paddlingar

 

I lördags körde jag och Ronny två event med två grabbklubbar som ville pröva på havskajakpaddling. Första gänget hade haft kraftigt manfall och det kom till sist 4 nyfikna glada grabbar.

IMG_0737

Som fick en av de bästa dagar man kan tänka sig på sundet. 20 grader varmt och solen strålade.

IMG_0743_1

De var dessutom väldigt snabba att lära sig så vi kom hela vägen till Sofiero för en kort bensträckare.

 IMG_0754

Och sedan tillbaks mot klubben igen. Det var ett glatt gäng som knappt ville sluta när vi kom tillbaks.

Efter en snabb fika hälsade vi nästa gäng välkomna med mackan fortfarande i munnen  :)

IMG_0763

Samma korta genomgång av paddelföring och hur man evakuerar sittbrunnen som förra gruppen. Men nu rullade något vitt och bomullsliknande in från vattnet.

IMG_0766

Strax såg vi knappt 30m. Men eftersom denna grupp också haft kraftigt manfall och bara var 5 pers så kändes det tryggt att hålla koll på alla nästan inom en paddellängds avstånd.

IMG_0771

Och aldrig längre från stranden än att man kunde skönja åt vilket håll Helsingborg låg. Det gjorde att vi var aldrig mer än 50 meter ut från kusten (dvs. där pålsjöbaden sticker ut 30 meter  :)

Detta gäng hade det betydligt svårare. När dimman suddar ut horisonten är det inte lätt att hålla balansen i en kajak för en ovan. Det resulterade i att Jag och Ronny fick gott om träning på kamraträddningar.

Då skulle man ju kunna vara rädd att gäng nummer två inte var helt lyckliga över denna aktivitet. Men ack jo. Dom hade superkul och det skrattades mycket. Det var rejäla grabbar som inte fryser i första taget så vi paddlade hela tiden trotts att några var blöta redan 10 minuter in på eventet.

Tack båda grupperna för en jättekul dag. Vi hoppas ni båda fick ett minne med er.

Jag och Ronny fick definitivt 2 helt olika paddlingar på samma sund samma dag med två trevliga grabbgäng.

Inga kommentarer: