www.flickr.com

tisdag 27 september 2011

Segling med Valkyrien

På lördag morgon var det så dags för en efterlängtad helg på Galeasen Valkyrien.
Vindarna var måttliga men det fanns gammal dyning kvar vilket gjorde inledningen mot Gilleleje till en pers för dem av oss som inte har bra sjöben.

Som tur var piggnade jag till när jag fick stabil dansk mark under fötterna och lite mat i magen. Så planerna på att ta tåget hem ändrades och jag gjorde ett nytt försök att bli seglare.

Efter att ha lämnat hamnen för segelkraft så dog vinden ut helt. (till min stora glädje)
Skepparen började tala om Hästlattituder. Riktigt så drastiskt behövde det inte bli utan vi kunde gå för motor och alla segel uppe mot kullaberg och sen mot Hallands väderö i mörker.
Kullens fyr ledde oss förbi berget.

Mitt ute i skälderviken var det beck mörkt och vi hade vacker stjärnhimlen över oss och gnistrande mareld under oss.

Väl framme blev det en liten mörker promenad på ön och sen ner i sovsäcken uppe på däck för att kunna skåda stjärnor ett tag till.
Nästa dag bjöd på björnbärsplockning och bad i friska 13grader. Och sen seglade vi tyst med avstängd motor ut ur Sandhamn och gick mot kullaberg och Höganäs igen. Under tiden hann vi äta oss mätta på björnbärspaj.Man ser onekligen längre från segelbåt än från kajaken.
Kullaberg i dagsljus.
Det finns gott om tid att snygga till båten innan vi kom i hamn. Många snören, snoddar och linor är det att hålla ordning på.

Tack till Kullens skutseglare och Helsingborgskanotisterna och alla trevliga paddlare som gjorde helgen så bra.

Inga kommentarer: