www.flickr.com

lördag 18 augusti 2007

Båtmässan i Helsingborg.

Idag och imorgon är det båtmässa i Helsingborg. Förutom en massa fina båtar med motor eller segel så fanns det gott om fina kajaker och paddelpersoner representerade.

Kajak event finns på plats med ett stort antal kajaker ur sitt breda sortiment. Jag testade en Rockhopper som verkar klart kul för höga vågor eller annan buspaddling. Jag tog också en sväng i en "Point65 Crunch Rocket". Namnet är längre än kajaken. Som var en liten ganska rank och snabb kajak som var väldigt riktningsstabil. Nog inget för mig men absolut en fin kajak.

Kajaktiv och Barbro Lindman är på plats med lite kajaker. Barbro förbereder sig för en lång paddling rund Nya Zelands sydö. En tuff och spännande tur som ska bli kul att följa på hennes webbsida.


Vidare fanns Ram Silwal, en fors- och trickpaddelguru från Nepal på plats. Han visade att man kan ha kul med en liten fors- eller trickkajak även på plattvatten mitt i norra hamnen. Nog blev man sugen att ta en forspaddlingskurs. Kanske redan nu i höst...

Björn Thomasson, vår egen Skånska Grönlandsexpert var där och visade hur lätt det är att rolla på alla möjliga och näst intill omöjliga sätt.


Och Jon från Tuvaochjag har avslutat sin HBB paddling och var hemma i Helsingborg och hjälpte provpaddlare i och ur sina kajaker. Jon berättade att paddlingen runt sverige var det bästa han hittills gjort. Han lät väldigt inspirerande och det är inte utan att man blir lite sugen. Det gäller bara att prioritera sin fritid lite högre.

Bara 2 dagar kvar till Dubside.

Inga kommentarer: