www.flickr.com

söndag 2 december 2007

Misterhult och Örö 1:a adventI disigt men lungt väder kom Malin och jag (Smygreklamen för Öresundskraft bjuder vi på.) fram till Klintemåla i fredags vid 12 tiden. Efter en snabb lunch var vi snart i kajakerna. Vi valde att inte som några andra sova i tält denna natt. Istället tog vi oss på platt vatten via Älö mot vårt mål Örö.

House spotting vid Älö.
Vi spenderade kvällen helt ensamma på Örö. Inte ens Elisabeth och Owe var hemma. Men vi hade avtalat att få bo i ett av rummen i farfarshuset. Och Elisabeth hade förberett för oss med maten i grytor på spisen så det enda vi behövde göra var att vrida på plattorna så var strax maten varm och som alltid jättegod.
Vi tog en riktigt lång stund i bastun med flera svalkande dopp i havet från luckan i golvet. En helt underbar kväll.
På lördagen skulle resten av gänget anlända från Klintemåla. Det blåste rejält och vi bestämde oss för en liten tur i kajakerna för att få upp aptiten inför helgens frosseri. Det blev jobbigare än väntat och Malin fick lite problem att hålla den olastade kajaken på rätt kurs på vägen tillbaka till Örö. Men tillbaka kom vi, lagom trötta och nog hade vi skaffat oss god aptit.
Helgen blev som väntat toppen. Fisksoppa, bastubad, trerätters middag och massor av trevligt tjat med alla 11 paddelvänner som anslutit från Skåne och Blekinge.
Man känner sig alltid välkommen hos Elisabeht och Owe. Verkligen som att komma hem till dem.

Elisabeth och Owe vinkar av på söndagen .På vägen hem idag såg vi massor av havsörn. Verkligen massor av. Ingen av oss lyckades hålla räkning på dem. Imponerande fåglar. Fika på strupö börjar bli lika traditionellt som 1:a advent på Örö. Dettta var 6:e gången vi hälsade på så här strax före jul. Och det blir säkerligen en 7:e gång om precis ett år.


Fler berättelser finns eller kommer snart att finnas på dessa platser.
Erik&Pia, Ulf, Kenneth, Björn.

Tack Owe och Elisabeth för denna gången, På återseende.

Inga kommentarer: