www.flickr.com

söndag 23 december 2007

God jul 2007 och god start på 2008

Nu blir det troligen inte mer paddlat detta året. Resten av dagarna behövs till annat. Bland annat förbereda semestern som nästan hela januari går till varmare breddgrader.

Denna bloggen byter då tillfälligt skepnad. Det kommer att bli lite bloggande under januari. Men troligen inte så mycket kajakrelaterat. Men utetid och vattentid utlovas. Och i vår blir det mer kajakbloggande igen.Hemlig superfin lägerplats i Söderarms skärgård :)

Jag är inte jättenoga med loggningen så det kan vara någon tur som GPS:en inte varit med på som missats, Men GPS:en har loggat 540 km i år, 28 turer allt från 1 till 10 dagar långa.

Ett antal rollar har det blivit i år. Ett par stycken då det behövdes på riktigt. Och säkert några hundra bara för skoj. Speciellt mycket blev det före under och efter Dubsides besök i Helsingborg. Både jag och Malin lärde oss ett par nya rollar. Malin är en fena på butterflyroll nu.

Jo jag behövde rolla på riktigt vid Kullaberg, nästan platt vatten och en ouppmärksam Magnus klantade till det så aktern skvalpades upp på en sten och sen druttade jag runt. Man vet aldrig på vilken paddeltur det är som man behöver snurra upp igen :) Och väldigt skönt att veta att det funkar utan att man sitter bered med paddeln i rätt läge innan man snurrar ner som så ofta vid träninig. De andra gångerna var i vågorna vid Stocken, så det får väl nästan räknas som planerat, eller åtminstonde inte helt oväntat :)

Malin köpte och invigde sin första kajak. En ärtgrön NDK Explorer. Den är jättefin och Malin är mycket nöjd med kajaken efter en sommars flitigt paddlande.

Själv har jag testat och testat och kan inte hitta vad jag ska ersätta min gamla trotjänare med. Är det någon som har ett förslag till vad man vill paddla efter en Nigel Foster Shadow? Mina anspråkslösa krav är att den ska vara lätt, mycket leksam, svara bra på kantning, lätt att surfa, 190 cm Magnus ska sitta bekvämt och den måste givetvis ha snygga linjer och kunna få med sig packning för en veckas paddling :) Vi får se om något sådant dyker upp nästa år.

Det var en regning sommar vill jag minnas. Men ändå är det mest soliga bilder som jag hittar. Nåja, lite vind, vågor och superkul skum blev det visst vid Stockenträffen.Foto:Peter Svensson

En annan höjdare i år var Åland. Tio dagar och det gav mersmak. Vi kommer säkert tillbaks. Denna gången var vi i norra delarna och det var helt toppen. Dessutom lyckades vi pricka in finfint väder.

Till nästa år vill jag att testa lite forspaddling, och Malin vann en kurs med Ram Silvas så vi får kanske se trick som detta av Malin till nästa års båtmässa :)

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
önskag
Magnus och Malin

1 kommentar:

Björn Svensson sa...

Hej Magnus och Malin

God Jul och Gott Nytt år på Er oxå
Önskar
Björn S