www.flickr.com

söndag 30 mars 2008

Vårpaddling på Vege å

Det var kallt i vinden och inte alls vårlikt när vi samlades vil klubben 09:00 (sommartid) . Men vi bestämde oss att bara vi kom till Vege å så skulle vi säkert få lä och skönt.
Och det stämde bra. Lä och lite lagom motström. Dock en hel del grenar och träd som låg ivägen och gjorde första kilometrarna till en ganska krävande och spännande "offroadpaddling".

Vegeholms gods visade sig vara en riktigt rejäl kåk med egen vallgrav och en liten fördämmning. Men dom är säkert kajakvänner eftersom dom lämnat en precis kajakbred öppning i fördämmningen. Det blev ganska motströmt där men inte värre än att paddelsugna kajakister kom upp för kanten.
Fikan tog vi på en mycket märklig plats. Utifrån liknade det mest en bunker men med fin trappa ner till vattnet och stiliga bänkar och trappor upp på sidorna.
Innuti liknade det ett kapell med en vacker tavla uthuggen i marmor på bortre väggen. Är det någon som vet vad vi såg så tala gärna om det här.
Vägen tillbaks gick bra om än några tyckte det var lite mer spännande att ta sig ner för "vattenfallet". Sanne pasade ofrivilligt på att testavattentemperaturen när hon ville kliva ur istället för att sattsa och paddla ner för kanten.

Vege Å var trevlig och flera vårtecken såg vi. Vitsippor, blåa-blommor, gula-blommor och gröna blad på sälgen.

16 sköna km fick vi ihop.
Med på turen var
Gunnel, Magnus, Lars, Marie, Ronny, Sanne, och Magnus H

3 kommentarer:

lena Mämpel sa...

Så synd att jag missade turen. att ni vågade paddla uppför forsen, det trodde inte jag att det skulle gå. Axeln ska vara bra till nästa paddling och helst till v 16 då vi tar en tur i Abisko- fjällen. hälsningar Lena

eriksjos sa...

hade ju för mig att det var nån fördämning av nåt slag, men såg inte ett spår efter den i dag. Men det var säkert avsevärt mer vatten idag.

Magnus sa...

Hej Erik,
Jo det var en fördämning vid slottet en bit upp i ån. Men mitt i fördämningen fanns ett hål brett nog för en kajak. Tog man bara tillräckligt med fart kunde man komma genom där.
Men det låter både enklare och roligare om det var mer vatten istället.