www.flickr.com

måndag 12 maj 2008

Rönne Å Stockamöllan - Spången

Igår paddlade vi ett gott gäng en sträcka av Rönne Å. Vi kollade med kanotcentralen i Stockamöllan som sade att det är lite lägre vattennivå än normalt men klart paddelbart. Så förväntansfulla försökte vi starta från deras lerudde i Stockamöllan.
Marie gör en start i lera.

Och Gunnel, som idag har jättefina fötter. Det är väl sånt här dom gör på fina spa. Och i Rönne Å får man hur mycket lerinpackning som helst, gratis.
Fria från leran så kunde vi njuta av den fina sträckan, med försommargrön skog hängande över ån. Och vid sidan lyser rapsfälten klart gult. Det var några fler lyft än vi planerat eftersom Kanotcentralens rekomendation nog var lite väl optimistisk. Men vi var ju på väg och alla vid gott humör.
En del valde att köra ner för de något skumpiga forspartierna medans andra fick bära över stock sten och taggtråd. Hur som helst var det jättefin natur och en lång härlig dag i kajakerna. Vi var alla riktigt trötta på kvällen trotts att vi stannade vid ca 20km. Bärandet tar allt för mycket på krafterna. Nästa gång blir det lyftfritt vatten för min del. Men Rönne Å kommer jag gärna tillbaks till, När det regnat några dagar så det finns mer vatten innan vi och solskenet kommer åter.

Inga kommentarer: