www.flickr.com

tisdag 16 september 2008

Hallands väderö

Det känns som höst i luften. Svala morgnar med klar frisk luft.
Då är det en bra tid att paddla till Hallands väderö. Det var så kyligt i Torekov att jag kröp i torrdräkten för första gången denna säsongen. Och det var riktigt skönt.

På vägen ut fick vi lite kul vågor av NO vinden som blåste. Några tyckte det var jättekul medan andra tyckte det var lite mer spännande än kul.


Vid sälskyddet mötte ett stort gäng sälar oss. Dom var alldeles för många för att räkna dem. Och dom gjorde oss sällskap hela vägen till lunchpausen. Som alltid uppskattat av hela gruppen.

Lunchen togs i en lugn vindskyddad plats med finaste gräsmatta att sitta på. Alla förösökte imponera på varandra med godsaker. Men min konserverade hamburgare var nog den mest udda lunchen på plats.

Det var en kul grej att testa. Men jag tror det dröjer ett tag innan någon konserverad hamburgare får följa med mig på tur igen.

Efter den lunchen var det dags att sträcka på benen lite. Faktiskt första gången sen lågstadiet som jag gick längre in på ön än vad som behövs för en kisspaus. Och det var verkligen på tiden. Nästa gång får nog målet med turen bli att gå runt hela ön istället för att endast paddla runt. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Några gamla fina ekar stod på vår stig.

Vår trygga turledare Gunnel navigerade och lotsade oss tryggt och säkert på vattnet. Men väl på land verkade inte verkligheten likna kartan längre. Det skulle vara en stig och inte flera hundra meter snårskog tillbaks till kajakerna. För det var väl här bakom buskarna vi lämnade kajakerna. Eller???


På vägen tillbaks blev det lite motigt i motvinden och Jag och Gunnel passade på att öva på bogseringsövningarna vi fick lära oss förra helgen på NIL paddlingen. Här drar vi i tandem en trött paddlare tillbaks till Torekov. Bra med lite extra träning.

1 kommentar:

eriksjos sa...

Det var ju på tiden att det blev lite promenerat också ;-)