www.flickr.com

tisdag 16 september 2008

Västkust med NIL

Den 6-7 september spenderade vi tillsammans med Helsingborgskanotisterna i Göteborgs södra skärgård. Några duktiga instruktörer skulle försöka erövra sin NIL certifiering och använde oss som sina elever.


Vi träffades på Escapes brygga på fredag kväll för en kort paddling till Långholmen, som vi använde som basläger under helgen. På lördag morgon visade vädret sig från sin blötaste sida. Det regnade kraftigt och ihållande från tidig morgon och ända fram till lunchen. Men då var det skönt med lite sol och få chansen att torka upp lite. Regnet gjorde inte dagen på något sätt mindre kul. Instruktörerna hade laddat med massor av övningar i manövrering och olika räddningsövningar.


Under dagarna fick vi lära oss mycket om NIL och om paddling och säkerhet. Inklusive räddning av medvetslös paddlare i kajak.

Allt under överinseende av NIL-examinatorn Hans Rynnel.

Malin, jag och alla helsingborgarna tyckte detta var en jättekul och givande helg. Det har absolut inspirerat flera av oss att träna lite mer och bli lite säkrare.

Det var också en bra helg för att prida information om NIL till de flesta paddlare i Helsingborg som någon gång hört talas om NIL men inte riktigt vetat vad det innebär.


Jag är säker på att Helsingborgs kanotklubb ställer upp igen som elever om det skulle behövas för mer samarbete i framtiden.

1 kommentar:

eriksjos sa...

Färgen på Saras torrdräkt ser klart lovande ut!!