www.flickr.com

lördag 11 oktober 2008

Träning 4-5 oktober

Helgen 4-5 oktober hade Helsingborgskanotisterna bjudit ner NIL examinator Mats Mellberg för att köra lite vidarutbildning med oss klubbinstruktörer som kör nybörjarkurser i klubbens regi under vår och sommar.


Det blev en givande helg med både information om NIL och en massa bra övningar och träning på hur vi ska bli bättre som instruktörer och paddlare och hur vi ska kunna ha mer kul och få ut ännu mer av vår hobby.

På lördagen blåste det ganska rejält och det gick lite för stora vågor i sundet för att det skulle vara bra för manövreringsövningar. Så vi valde att paddla till norra hamnen och hålla till i dess platta skyddade vatten.

Dock tyckte Gunnel det var läge att börja dagen med ett bad i vågorna precis intill vågbrytaren vid fria bad så vi började helgen med kamraträddning och bogsering samtidigt.

Det gick bra och snart var vi framme i hamnen för att träna kantningar, svep, kontringar på all möjliga och omöjliga håll och sidor. Jobbigt, kul och nyttigt.

På kvällen samlades vi på O´learys för en bit mat. Jag som är aktivt ointresserad och oinsatt i helsingborgs sportvärld hade bokat bord och missat att det varit match mellan HIF och Elfsborg. Fotboll tror jag att det var. När vi kom till stället så var polisen där inne och lugnade ner supportrarna lite. Därefter fick vi bord mitt i någon hejarklack och vi fick god mat och kunde fakiskt prata med varandra ibland :)

Kajakhulligan som tyckte O´leary var lite högljutt

Konstigt att några fotbollsintresserade vuxna människor som smalas för att ha kul behöver ha poliser närvarande. Jag har aldrig upplevt att poliser har behövts när vuxna kajakintresserade har samlats i stora gäng typ stockenträffar eller nytäppetträff.

Natten till söndag blåste det storm från syd på flera håll längs västkusten. Att ta sig ut i sundet var inte att tänka på. Så vi tog oss till kullabergs norrsida där berget läade gott. Här blev det mer manövrering men nu i skarpt läge för vi höll os på armslängds avstånd från berget. Så det gällde att få kontringarna att funka för att inte plötsligt sitta fast på någon sten eller oplanerat bli upplyft av någon elak dyning på klippan.

Lite rockhopping och skum lyckades vi hitta på några ställen och då går det inte att låta bli att leka lite.


Eftermiddagen gick åt bogseringövningar. Både med kastlina, och lina från västen och med lina under stäven. Paula och jag var de sista som hade tid och ork att hålla på så vi turades om att bogsera och dra varandra i den nu tilltagande dyningen som verkar hittat in runt kullens spets ända in mot Arild.

Det var en jättetrevlig helg och vi är alla jätteglada att Mats hade möjlighet att komma och hjälpa oss att bli lite bättre på vad vi håller på med. Lite synd tycker jag att vädret inte tillät oss att gå längre ut på Kullaberg så Mats fick se nordvästra skånes vackraste paddelområde. Men vi hoppas han vill komma och hälsa på fler gånger. Då kanske vi kan fokusera mer på turpaddling än teknikträning så kan vi få visa våra stoltheter Kullaberg, Hallands väderö och Ven.

Nu gäller det för oss alla att fortsätta träna på den teknik vi fått smaka på under helgen.

Foto: Paula Nilsson, Magnus

Inga kommentarer: