www.flickr.com

fredag 5 juni 2009

Plask och lek vid Härmanö

I helgen åkte jag och Paula från Helsingborgskanotisterna till Orust för att träffa 6 andra goa glada paddlare. Det blev lyxövernattning på Stocken camping. Efter mycket prat och god mat fick vi en god natts sömn inför den spännande lördagen och söndagen som väntade.Vädergudarna gjorde vad dom kunde för att blidka oss genom att skicka tidernas högtryck mot oss. Dock gjorde det att vattnet försvann från Stockens kajakstrand. Kvar fanns 100m knädjup dy som vi fick forcera innan kajaken flöt. Nåja det finns ju dom som betalar mycket för lerinpackningar. Vi fick mjuka fötter helt gratis :)Det blev inga långa sträckor paddlat denna helgen. Vi lade all vår tid på att snirkla, manövrera och trixa så mycket vi alla kunde. Det var kantningar, kontringar och alla möjliga och nästan omöjliga konstiga paddeldrag vi kunde komma på. Mycket kul och mycket lärorikt.På eftermiddagen hoppades vi hitta lite gammal dyning utanför Härmanö huvud för att få testa lite räddningar och bogseringar i vågor. Men tyvärr hade dyningen nästan dött ut och havet kan nog mest liknas vid ett dåligt lagt golv som böljade ytterst lite. Mycket plask och lek blev det ändå.


Frammåt kvällen slog vi läger på Vallerö och tog ytterligare ett skönt bad. Denna gång utan torrdräkt. Åhh vad skönt. Det är sommar i både luft och vatten nu.

Som alltid mycket trevligt med mat, prat, prylgranskande och lite SM innan sovsäcken kallade.


Söndag fortsatte i samma stil med massor av lek och tips där vi alla lärde ut våra bästa tips för att bli lite stabilare, visa tydligare eller få lite mer effekt i dragen.

Väl tillbaks på Stocken fick vi veta att alla 6 klarat sig och nu får räkna sig som Hjälpisar enligt NIL.

Tack alla som var med för en jättekul och lärorik helg.

Det finns mer att läsa om både helgen och om Nil hos Ulf Johansson som var med denna helg för första gången i rollen examinator.

1 kommentar:

Björn Svensson sa...

Hej hopp,

Då får man lyfta på hatten och gratulera.