www.flickr.com

onsdag 2 december 2009

1:a advent i Misterhult.

Äntligen blev det lite paddling igen. Och även en tältnatt. Det är extra lugnt och fint i skärgården så här års. Och så är det riktigt skönt att krypa ner i sovsäcken när det är lite svalare på kvällarna.

Jag och Christian var framme i Klintemåla vid lunchtid och träffade Kenneth där. Vi fick en skön eftermiddag runt Vinö och träffade sedan Erik och Pia på St.Vippholmen. Läger slog vi på välkänd plats L.Bergö där vi bott flera gånger tidigare.

Erik och Pia hade lovat stå för kvällsmaten så efter tältresning och påklädning var det bara att sätta sig till bords.

Förrätten var en varm macka med chevre på rågböd med honung och krossade pepparkakor på. Mums.

Varmrätten blev en annan goding. Valösoppa som är lika god som enkel att göra. Mums mums.

Valösoppa

Och till efterrätt plockade Pia fram en chockladkladdkaka som hon förberett hemma. Nu kan det väl inte bli bättre mat från ett stormkök en sval 1:a advent tänkte jag och Christian.

Det var precis då som Kenneth drog fram sitt stormkök och en stor flaska pannkakssmet.

Pannkaka

Som efterrätt nummer två fick vi sen mumsa punsch-flamberade pannkakor tills vi var sprickfärdiga. Mums mums dubbelmums.

Flambera

Lördag var det så dags att träffa resten av gänget och paddla vidare till Örö. Detta fantastiska lilla smultronställe i skärgården. Det är alltid lika varmt och välkomnande att komma in till Ove och Elisabeth på Örö och få het fisksoppa till lunch.

Örö

I år bjöds det på möraste tänkbara kronhjort till kvällens huvudrätt. Givetvis efter den numera givna förrätten ålamacka på Oves egenfångade, egenrökta flatrökta ål.

Kronhjort

Som vanligt badades det bastu och badades i havet tills man var lagom mosig.

Gran

Mer bilder och berättelser från turen finns här.

Kajak.nu

Christian

Kenneth

Inga kommentarer: