www.flickr.com

onsdag 22 augusti 2007

Dubside fortsättning

Igår orkade jag inte uppdatera lika snabbt som somliga :) Det berodde på att dagarna med Dubside har gjort mig mör ända från skrattmusklerna till fötterna. Jag har träningsverk i hela kroppen. Det beror säkert på hur otränad min kropp är men alldeles säkert också på alla de roliga jobbiga och ibland omöjliga övningar Dubside lockade mig till att pröva.

Det har varit två superkul och lärorika dagar. Och jag kan inget annat än att imponeras av hur lätt allt som Dubside tar sig för i en kajak eller på ett rep ser ut. Allt från att gå på rep mellan träden vid klubben, till repövningar på högt rep i bara fingertopparna och slutligen alla 35 rollarna ur tävlingsprogrammet plus en lika stort antal lek och partytrickrollar.
Jag har varit hangaround i två dagar och själv deltagit i kursen som gick tisdag mitt på dagen.

Alla på denna kursen kunde rolla redan från början så det blev nästan medetsamma nya färdigheter för alla av oss att träna på. Själv fick jag t.ex. lära mig den fantastiskt nyttiga övningen att doppa näsan i vattnet utan paddelns stöd och utan att trilla. (Det gick.) Men jag fick även lära mig att rolla med frammåtsvepande rörelse och att slipa till stormrollen så den skulle ge full poäng i en eventuell tävling. Och med Dubsides skickliga hjälp och instruktioner så lyckades alla att lära sig en eller flera nya rollar och partytricks.


Ett moment som jag gillade aldeles speciellt var dubsides stretching före övningarna. Även om jag inte kunde vrida kroppen lika mycket som många andra så var jag inte stelast. Och det var väldigt skönt så det ska jag försöka fortsätta med. Få se om jag kan hålla vad jag lovat mig själv nu.
Det har blivit massor av rollar för mig. Jag tror alla med mig som gått någon kurs eller bara sett Dubside in action har blivit inspirerade till att träna mer roll och mer paddling framöver. Rent av kanske någon kan lockas att snickra eller köpa sig en paddel när man nu upptäckt att det faktiskt kan vara riktigt kul med en träpinne på och i vattnet. Jag fick flera frågor om var man kan köpa eller hur jobbigt det är att göra en paddel. Finns intresse så kanske det blir en paddelsnickarhelg vid Helsingborgskanotisterna snart... Intresseanmälan kan ju göras här...

Dubside blev uppmärksammad både i tidningen Xtra helsingborg på tisdagen och i Helsingborgs Dagblad på onsdagen.

En av uppgifterna jag tog på mig som hangaround var att fotografera. Och några av bilderna från Dubsides besök hos Helsingborgskanotisterna kan ses här.

Nu har Dubside och Escape kajakcenter fortsatt sin turne och finns idag och 23/9 i Göteborg och förhoppningsvis kan man få träffa Dubside även på Stockenträffen som drar igång nu till helgen.

Vi ses väl där?

3 kommentarer:

eriksjos sa...

Kul med bilder! bra jobbat!

Trodde du hade somnat ett tag när det dröjde så ;-)

Vi har ju blivit bortskämda, du "live"-bloggade ju från åland.

Magnus sa...

Jag har inte somnat men verkligheten kom ikapp mig efter Åland. d.v.s. semestern tog slut och kvällarna har varit långa i gruvan.

Håll ut. det kommer en Ålandsberättelse så småningom. Den har dock hård konkurens av alla som varit där i år. Så det gäller att skriva lika bra som det var ;)

eriksjos sa...

verkligheten, eller är det overkligheten har en förmåga att ta hårt på fritiden...