www.flickr.com

söndag 26 augusti 2007

Stockenträffen

Stockenträffen var en mycket trevlig tillställning i år. Det fanns kajakkändisar i massor och det bjöds på rollkurser av Freja, Repkonster av Dubside och paddling och kajakkonster av Nigel Foster. Inte illa att locka så många duktiga instruktörer till Orust på samma gång.

Det har blåst friskt. Eller lite mer än friskt hela helgen. Men lyckligtvis kom det från väst så det bjöds på massor av stora skrämmande och roliga vågor vid Härmanö huvud och Vallerö sund.

Vi var ett stort gäng som stretade ut på lördagen i 16m/s motvind. Det var superjobbigt. Men väl vid Härmanö huvud så upptäckte jag att vågorna var så stora att jag bara vågade nosa på dem lite.


Men det var ändå kul att vara där och se andra nosa lika lite. Och fikan smakade bra efter allt slit. Detta var en superkul dag.


På kvällen blev det bildvisning från Freja "lost in Iceland". Så vilse verkade hon inte varit. Det verkar varit en spännande resa med några riktiga pärlor längs vägen. Men lite för mycket långpass i kajaken för att det ska låta riktigt trevligt i mina öron.

Idag Söndag hade vinden avtagit obetydligt lite. Men vridit lite så efter lite övertalning av Peter Svensson så bestämde jag mig att hänga med till Hermanö även idag. Och det var lättare eftersom det bjöds lite mer lä på vägen. Väl ute var det samma fräsande skrämmande vågor. Men jag hade nog samlat lite mer mod till idag så lite mer vågade jag tampas med dem. Det är superkul att sitta med vitt skum upp till hakan. Kajaken fick sig en kyss av Hermanöhuvud och ser nu ut som ett knäckt ägg på ena slaget, mitt för sittbrunnen. Men gelcoat finns det gott om så länge det inte blir värre än så så är det bara kul.


Båda turerna tillbaks till Stocken gick i ett rasande tempo. mest på surf och resten bara styrande i medvinden.

En jättekul helg är över och jag lägtar redan till Stocken nästa år och till västliga vindar, vågor och surf varhelst det bjuds innan dess.

Det finns eller kommer säkert snart fler roliga bloggar med bilder från årets stockenträff. Håll utkik på kajak.nu, Peter Svensson, Björn Thomasson med flera kajakbloggare.

2 kommentarer:

eriksjos sa...

Ja, det var supertrevligt. Gött!

Tobias Bengtsson sa...

Visst längtar man efter nästa års Stockenträff redan. Det var en riktigt bra helg!