www.flickr.com

tisdag 8 april 2008

Paddelsnickring

Det blev inget paddlat i helgen som gick. Dock var vi ett gäng som samlades och ville pröva på att göra våra egna paddlar. Förberedelserna bestod i att läsa Björn Thomassons beskrivningar om Grönlandspaddlar och att jaga runt på brädgårdarna för att hitta lämligt bräda att utgå från. Dock tyckte några i gruppen att Björn lurades genom att skriva "En bra grönlandspaddel bygger man på några timmar." Fast jag tror bara att det är tolkningen av ordet "några" som vi gjorde fel.

Vi fuskade lite och gjorde inte allt handarbete utan använde oss av de maskiner vi kunde uppbringa. Lena M var den värsta pryltoken av oss alla och orkade inte vänta på att min eller Magnus Ns små elhyvlar skulle bli lediga så hon åkte och köpte sig en värstinghyvel istället. Men det lönade sig tydligen för när det blev kväll stod endast Lena där med en istort sett färdig paddel.

Vi andra såsgande, mätte, hyvlade, slipade tills ork och lust tröt frammåt söndagkvällen. Nästa söndag fortsätter vi och då vågar vi nog fota våra skapelser också :)


Tack till Gunnel och Gunnels jobb som lät oss härja fritt i en av deras fina lokaler. Mycket slipdamm blev det dock och vi hoppas vi lyckades städa tillräckligt bra efter oss.


Det går mycket fortare och är mycket roligare att elhyvla än att slipa tycker Malin och Gunnel.När det började bli jobbigt så smakade det gott med fika. Lena fixade frallor till förmiddagen och Gun hade bakat en supergod kaka med havregryn på till eftermiddagen.

Nästa söndag blir vi nog klara. Sen ska vi bara lära oss paddla med pinnarna också.

Paddelsnickare är Magnus H, Malin, Magnus N, Gunnel, Lena M, Marie, Gun

Inga kommentarer: